Fet eller fit?

 

Är det här vad ni vill se i ert nyhetsflöde?

Vet ni vad? Fitness-febern har slagit oss med en järnnia och jag är smittad. Men bara till den grad att jag tränar för att det är kul. Inte för att resultaten jag får ger mig större självförtroende. Det har jag redan.

 

Nej, jag skiter i vad som är kolhydrater, proteiner, BCAA, aminosyror och all annan möjlig syntetisk skit som kan påskynda återhämtningen. Jag äter bra mat, försöker leva och njuta av tiden jag har. Jag har inte rutor på magen, det är mer för killar. Jag väger 74 kg och har en fettprocent på 24. Det är realistiskt och helt enligt mitt BMI. Jag är inte perfekt och mitt mål är inte att hitta den perfekta kroppen. För ordet perfekt betyder konstant. Konstant som i att alltid sträva efter att hålla vikten, räkna kalorier och mer eller mindre aldrig kunna unna sig något utan att ha ångest över det. Skit i att du har lite celluliter på ben och rumpa. Det har ALLA!! Det finns inte en jävel som bryr sig om hur du ser ut mer än du själv. Om självförtroendet är i botten så är det ditt huvud som behöver träning, inte din kropp. Naturligtvis är jag lika stolt över min kropp och mina framsteg som vilken annan träningsnörd som helst. Det är helt fantastiskt vad kroppen klarar av och hur mycket man kan testa och utmana sig själv i. Speciellt jag som har varit en riktig soffpotatis i hela mitt liv. Det är värt träningsvärken efter ett effektivt pass.

 

Jag började träna med inställningen att förbättra min kondition och hitta rutiner. Det har jag lyckats med. Jag mår bättre, har mer energi och jag äter framförallt bättre och mer regelbundet. Jag hoppade över frukosten i flera år, speciellt under gymnasiet. Jag var trött och det snabbaste sättet att piggna till var chokladbollar i skolans cafeteria. Socker, som jag idag har ett helt annat förhållande till, är inte lika tilltalande som det har varit. Idag är frukost det bästa jag vet. Det är alltifrån ägg och bacon, omeletter, turkisk yoghurt med nötter och bär, fruktjuice, pålägg som ost, skinka, kalkon och grönsaker, havregrynsgröt m.m. "(...) Äta bör man annars dör man." Det är också en viktig del i träningen. Äta för att återhämta och växa. 

 

Det börjar bli sent och jag har hållit på med det här inlägget i säkert en vecka nu. Mina avslutande ord på det här inlägget är att det är bättre att vara sig själv, än att försöka passa in under idealet med 5 i fettprocent. Men det är samtidigt min åsikt. Med det sagt så tänker jag sova som en stock. Fastnade i Matrix på tv. En klassiker ;)

 

God natt.

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0