Grrrr...Sviter som blir efter viktras och hård träning. Jag är numera en 29-årig tiger!

Om jag fortsätter i den här takten så kommer väl låren spricka fullständigt.. Den upptäckten var inte speciellt rolig. Det kan hända att det bara är jag som ser det, som med alla skönhetsfel som var och en har. Det torde vara min anledning till att gömma mig i vassen..

Till Halloween kan jag ju alltid låna lite av Björn Ranelids sololja, pimpa bristningarna med svart och gå klädd som djungelns "tystaste" djur. 

Nåväl. 
Kroppen tål grymt mycket. Så även det här. Jag har förtjänat mina ränder helt enkelt. Och jag är faktiskt snygg ändå! ;)

Trevlig lördag på er!
Puss!

Träningsångest


Lika väl som fitnessfreak får ångest över att inte hinna med sin träning, kan det vara minst lika påtagligt att man måste hinna med att träna.

Där är jag nu. 
Tränade inte på 10 dagar och var på 90 min yoga igårkväll. Den sortens träning ger mig faktiskt mer just nu. Jag är stressad över studierna trots att det största projektet - mina arbetsprover - är färdiga och inlämnade.

Jag får ångest bara jag glor igenom mitt instagramflöde. Vänner med gym-selfies och diverse hashtags med slogans som #trainlikeabeast #getfitordietrying osv. Jag kan inte minnas att jag tränade för att slippa gömma mig i vassen. Eller att jag någonsin har tränat av den anledningen. Det verkar vara trenden just nu - deff inför beach 2014. Usch...

Det kan hända att jag tappar lite i styrka som inte tränar just nu, men det gör faktiskt ingenting. Jag tycker mest att det är synd att jag inte känner mig peppad. Jag var nära nog att vända om när jag gick in till gymmet igår. Men yoga var skönt. Ett riktigt powerpass med svetten droppandes på mattan.

Vi får se vad som sker imorgon. Definitivt plugg blir det iallafall. Engelskan ska vara klar och betygsatt 19 juni. Har lite panik över det, men det ska gå! Jah ska bara se till att andas djupt under tiden. 

God natt. 


Socialt störd?

 

Kan du räkna på fingrarna hur många gånger per dag som du kollar Facebook/Instagram/Twitter etc?

Dina fingrar är inte tillräckligt många eller hur? Jag skrev om mina tankeställningar och sociala medier på engelska-uppsatsen i tisdags. Senare såg jag den här videon.

 

När slutade vi att umgås med varann för att prata, skratta och se varann i ögonen?

"Doubletap for like", det är vårt sätt att visa våra vänner kärlek idag. Jag har också tänkt på att vi bara säger grattis på födelsedagen för att just den uppgiften finns ifylld på respektive persons profil. Sociala medier gör oss lata, speciellt när det gäller att hitta information som vi egentligen redan vet. Vi är bara för lata för att tänka efter. Idag kan du googla på precis allt. Hur gjorde de innan fenomenet internet och sökmotorer fanns? De använde faktiskt hjärnan och provade sig fram i sina teorier. 

 

Det jag blir mest irriterad över är vårt språk. Om du skriver sms idag så finns det redan ett stavningsprogram som ger dig förslag på ordet som du har stavat fel. Det är förvisso ett sätt att lära sig stava rätt i framtiden, men är inte det höjden av lathet ändå? Jag vill att mina barn ska kunna stava och uttala orden rätt. För att ta ett exempel; det heter inte 'egenkligen' eller 'änkligen'. Alla kan säga t. Varför är det så jävla svårt att få in här? Äntligen! Egentligen! Hallå?!

 

För att inte tala om alla förkortningar som vi slänger oss med på nätet och ibland när vi pratar.

LOL - laugh out loud. 

ROFL - Rolling on floor laughing

OMG - Oh my God

WTF - What the fuck

Ni fattar poängen.

 

Det kanske bara är jag som är lite av en språkpolis. Jag är inte felfri. Jag kan också förvränga och sätta lite knorr på orden när jag pratar. Men stava kan jag!! Det är det inte alla som kan idag och det tycker jag är lite tråkigt. Undantaget är väl dyslektiker, men jag känner till och med ett par av dem som kan stava. Jag vet inte..

Svenska är ett av världens svåraste språk och jag förstår det. Vi har många ord som betyder samma sak och ord som ingen har en aning om vad de betyder. Vi kan ha över tjugo synonymer till ett ord och det är väl lite överkurs att hålla koll på dem allihop? Speciellt som invandrare. Jag förstår att en del inte vill lära sig. Det krävs tid och envishet.

 

Jag har skrivit dagbok sen jag var åtta år och språk har alltid varit roligt. Ja, bortsett från franskan på högstadiet. En del lärare ska helt enkelt inte vara lärare.. Så är det bara. Jag antar att jag har utvecklat mitt intresse för språk för att jag har skrivit och det är ett sätt att hålla språket levande. Om man inte skriver dagligen, tappar man ofta kunskapen. Det är som vilket annat intresse som helst. Jag kunde spela tvärflöjt en gång i tiden, samt läsa noter. Det har jag inte gjort sen jag slutade sjätte klass, så ni kan ju gissa hur bra jag är på det nu.

 

"(...) Knowledge is power". Så är det bara :)

 

 

RSS 2.0