Vi är värda mer

Det är mycket av det här på tapeten just nu. Jag skiter faktiskt i instagram och Facebook. Jag ser det i regel som ett sätt att fördriva tiden på och samtidigt driva budskap framåt. Har ni sett filmen Disconnect? Om inte, gör det. Det förändrar verkligen synen på sociala mediers påverkan, på ungdomar framförallt.

Jag hade det bättre utan en iPhone. Att vara tillgänglig på ett eller flera sätt har bara gjort mig till en 
bekräftelsetörstande igel som ständigt söker likes och kommentarer för att tillfredsställa det dagliga behovet. Jag är inte så ytlig som person. Jag värderar en djup diskussion face to face högre än en konversation över Facebook. Ja, det är ett enkelt sätt att höras på. Speciellt för dem som har vänner och släkt utomlands. Men.. När slutade vi att se varann i ögonen? Vi konverserar fortfarande, men med telefonen i ena näven.. Det är sorgligt.. Och det har gått för långt.

Jag är en person över lag med åsikter som ändras beroende på förståelse och situation, men det här står jag fast vid. Vi är körda helt enkelt. Fast i internet och behovet att kunna nås vilken tid på dygnet som helst. Eloge till dem som kan stänga av och ge oss den sortens silent treatment att vi blir galna.

Jag har sagt mitt för ikväll. Det har varit en lång, men fantastisk dag. I glada och äkta vännerna lag. Så..

God natt på er..Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0