En nattsuddares funderingar


Jag kanske skulle berätta lite om vad jag jobbar med numera.

Jag blev inkastad väldigt snabbt efter en rekryteringsträff som vårdbiträde i socialpsykiatrin. Ett ämne som alltid har fascinerat mig. Mamma har 40 år inom vården och när jag var yngre var jag rätt inställd på, att jag på ett eller annat sätt, skulle hamna där också. Min moster var dessutom "labbråtta" på Astra Zeneca innan hon gick i pension för ett par år sen. Öronen blev alltid stora när de pratade facktermer, sjukdomar och syndrom. Jag är väl mer insnöad på medicinering och rehabilitering för att jag tänker en hel del. Många gånger en aning för mycket ;)
 
Min lusläsning för natten var alternativ medicinering för ADHD/ADD. Jag jobbar nätter på två olika ställen där dessa diagnoser figurerar. Det är allt ifrån förlossningspsykoser, alkoholdemens, missbruk, personlighetsklyvningar etc. Hjärnan, eller kroppen över lag, är märklig och jag vill alltid veta mer om den. Speciellt vad det är som gör att man helt plötsligt kan bli så psykiskt sjuk att man kryper omkring på golvet eller hallucinerar.

Jag ska snart gå av mitt pass, gå hem och sova ut ordentligt innan det är dags igen. Sitter just i detta nu och äter frukost. Lite groggy med grus i ögonen. Nästan skamligt att behöva gå och lägga sig när det är fint väder också. Men utan sömn är man körd.

Off to bed! (Snart iaf.) Nighty night ;)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0