En nattsuddares funderingar


Jag kanske skulle berätta lite om vad jag jobbar med numera.

Jag blev inkastad väldigt snabbt efter en rekryteringsträff som vårdbiträde i socialpsykiatrin. Ett ämne som alltid har fascinerat mig. Mamma har 40 år inom vården och när jag var yngre var jag rätt inställd på, att jag på ett eller annat sätt, skulle hamna där också. Min moster var dessutom "labbråtta" på Astra Zeneca innan hon gick i pension för ett par år sen. Öronen blev alltid stora när de pratade facktermer, sjukdomar och syndrom. Jag är väl mer insnöad på medicinering och rehabilitering för att jag tänker en hel del. Många gånger en aning för mycket ;)
 
Min lusläsning för natten var alternativ medicinering för ADHD/ADD. Jag jobbar nätter på två olika ställen där dessa diagnoser figurerar. Det är allt ifrån förlossningspsykoser, alkoholdemens, missbruk, personlighetsklyvningar etc. Hjärnan, eller kroppen över lag, är märklig och jag vill alltid veta mer om den. Speciellt vad det är som gör att man helt plötsligt kan bli så psykiskt sjuk att man kryper omkring på golvet eller hallucinerar.

Jag ska snart gå av mitt pass, gå hem och sova ut ordentligt innan det är dags igen. Sitter just i detta nu och äter frukost. Lite groggy med grus i ögonen. Nästan skamligt att behöva gå och lägga sig när det är fint väder också. Men utan sömn är man körd.

Off to bed! (Snart iaf.) Nighty night ;)

"(...) Det kommer aldrig va över för mig"

 
Har ni sett The Holiday med Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz och Jude Law?
Jag är Kate. Och jag väntar fortfarande på att bli Kate som hon är i slutet av filmen. 
 
Människor som lämnar avtryck.
Jag kan intala mig hur många gånger som helst att nästa gång kommer det att vara annorlunda. Nästa gång kommer mina ben att bära, min puls kommer inte att stiga och jag kommer inte att tänka på person i fråga resten av dygnet. Men jag känner mig själv.
 
Mitt väsen minns. Beröring, ord och handlingar.
Minnen från en tid som aldrig går att vrida tillbaka. Minnen med nätter fyllda av anledningar att andas, älska och att älskas. Men bara för mig. Det är mina minnen, mina känslor, mina tankar. Inte hans. Inte våra. Det är skillnaden.
 
Jag kommer alltid att minnas din hud
Hur du såg ut när du sov bredvid mig
När jag sa att jag älskar dig för första gången
Jag kommer alltid att minnas dina ord
Hur ditt sätt kunde beröra min själ
När jag hade dig så nära
Ingenting kan ta det ifrån mig
 
Han.
Som egentligen inte finns i mitt liv längre. Han har gått och många anser att det är bättre så. Jag försöker vara en av dem som tycker det. För att inte göra mig själv mer illa.
Han.
Är fortfarande det vackraste jag vet. Från utsida till insida. Det varmaste jag känner till. 
Och att möta det utan att kunna säga hej och fråga hur han mår, det är så fruktansvärt smärtsamt!!..
 

Bildbomb

Jobbar på ännu ett porträtt. Det verkar ta sin tid också. Näsan och munnen vill inte riktigt.. Men skam den som ger sig! 
Fick hem dessa galna neongula sneakers idag. Älskar dem redan 💛
#nowoordsneeded
Fem brända plåtar senare så lyckades jag. Lyckan var total! Lucifer fick godkänna. Han älskar kolakakor ;)

Det flyter just nu. Medgång söker motgång och tvärtom. Jag är nöjd.
Nämnde jag att jag har fått jobb också? Det tar vi en annan dag. 

Känn ingen sorg!

RSS 2.0